#137: Sunday 17 May 2009

Chili con carne

Chili con carne Vandaag een van mijn favoriete recepten: Chili con carne. Het is een geweldig recept, want alles kan erin en het is altijd lekker.

Foto: Kok Robin / CC-BY-SA

Recept voor twee tot drie personen

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

  • IngrediĆ«nten
  • 250gr. mager rundergehakt
  • Een flink blik bruine bonen
  • Een kleiner blikje witte bonen in tomatensaus
  • Twee blikjes tomatenpuree
  • Een blik gepelde tomaten
  • Groentes naar keuze. B.v. wortels, paprika en koolrabi
  • Klein blikje ananasstukjes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse peterselie
  • Zout, peper, paprikapoeder, tabasco, etc.
  • Voor erbij: stokbrood met kruidenboter
  1. Zet een grote braadpan op het vuur en laat wat (olijf)olie heet worden
  2. Snipper de ui en de knoflook en fruit ze kort in de olie
  3. Voeg het gehakt toe en bak rul
  4. Snij ondertussen de groentes in blokjes. Dingen die lang moeten als eerst in de pan, dus b.v. de wortel en koolrabi en daarna pas de paprika.
  5. Open het blik met de gepelde tomaten en snij de tomaten in stukjes. Dat gaat heel makkelijk met een keukenschaar!
  6. Open ook de blikjes tomatenpuree en voeg de gepelde en de gepureerde tomaten toe in de pan
  7. Goed roeren en eventjes laten sudderen
  8. Giet de bonen af en voeg toe in pan
  9. En nu is het vooral wachten: hoe langer je de boel laat pruttelen hoe beter het wordt. Ondertussen kun je alvast een beetje op smaak brengen met zout,peper, paprikapoeder en tabasco
  10. Nog een extra tip: pure chocolade is ook heel lekker in de chili!
  11. Na een kwartiertje pruttelen kun je eens proeven: als het dan goed is doe je er de ananasstukjes bij en strooi je de versgesneden peterselie over het bord
  12. Serveer met stokbrood en kruidenboter

Overigens wordt chili lekkerder als je het een nachtje in de koelkast laat staan (eerst even laten afkoelen). Ook voor invriezen leent chili zich heel goed. Maak dus een grote pan!


MEER BIJDRAGES

ALLE BIJDRAGES IN HET ARCHIEF »

GEEF JE MENING

 
 
 
 

COMMENTAAR VAN ANDEREN - 2 TOT NU TOE

 
rose op 18/05/09 om 09:19

hay,

ik ben blij dat ik gister zei dat ik vind dat jij niet kan koken anders had mijn man bovenstaand recept voor me klaargemaakt…

kijk:
na een half jaar zuid america vind ik mais zo ongeveer het meest smerige wat er is en al die bonenmeuk kan me zo ongeveer gestolen worden

maaarrrr: uit america heb ik gekregen :(

“ass blaster chili” en “ass kicking hot corn bread”
(www.asskickin.com)

dus als jij een keer bij mij komt eten dan kan ik dat wel klaar maken. kan jij de restjes mee nemen om heerlijk in te vriezen! :-) een win-win situatie!

 
 
Robert op 24/03/15 om 13:43

Heerlijk heb 4 tartaartjes genomen 1 pot br. bonen 1 ui paar snoeppaprika’s en maggi kruiden voor chili. Bijlage was witlofsalade met een gesnipperde appel en banaan en beetje sladressing naturel met een scheutje ketjap manis.

 
OOK IETS TE MELDEN?