#148: Wednesday 27 May 2009

Pizza’s van Turks brood

Pizza van Turks brood

Geen zin om een heel deeg te maken voor een 'echte' pizza? Of om van die plakken karton die voor diepvriespizza's door te gaan te eten? Dan kun je misschien een makkelijke pizza maken, met Turks brood als basis. Ook een ideale manier om restjes op te maken.

Recept voor vier personen

Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten

  • IngrediĆ«nten
  • 3 blikken gepelde tomaten
  • 3 blikjes tomatenpuree
  • 2 grote Turkse broden
  • Italiaanse kruiden
    • Beleg naar eigen keuze. Wat suggesties:
    • Kaas: mozarella, parmezaan, feta
    • Groentes: paprika, artisjokkenharten, aubergine
    • Vlees: salami, chorizo, ham
    • Vis: tonijn, ansjovis, zalm
    • Ananas, oregana, peterselie, etc.
  1. Begin met het maken van de saus: open de blikken tomaten en snij de tomaten klein (dat gaat heel makkelijk in het blik met een keukenschaar)
  2. Laat de tomaten inkoken in een pannetje samen met de puree en wat Italiaanse kruiden, een minuutje of 10 tot de boel wat is ingedikt
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden
  4. Snij de broden doormidden zodat je vier opengeklapte broden krijgt
  5. Smeer de broden goed in met de tomatensaus zodat de saus het brood goed bedekt
  6. Beleg de broden naar keuze
  7. Vervolgens een minuutje of 15 in de oven bakken
  8. Eet smakelijk!

MEER BIJDRAGES

ALLE BIJDRAGES IN HET ARCHIEF »

GEEF JE MENING

 
 
 
 

COMMENTAAR VAN ANDEREN - 7 TOT NU TOE

 
rose op 27/05/09 om 11:09

als je van die diekke booodem houdt – is dit recept geweldig. als je van die miedie-oem boooodem houdt – is een pita broodje geweldig. als je van die doene boodem houdt is een wrap geweldig.

 
 
Anoniempje op 20/11/09 om 16:57

ik kreeg 2 broden en wist niet wat i er mee moest,dit is een lekker idee,beter als weggooien thanx

 
OOK IETS TE MELDEN?