#055: Tuesday 24 February 2009

Stoffenwinkel in Montmartre, Parijs II

Stoffenwinkel in Montmartre, Parijs II

Zie ook Deel I

MEER BIJDRAGES

ALLE BIJDRAGES IN HET ARCHIEF »

GEEF JE MENING

 
 
 
 

COMMENTAAR VAN ANDEREN - 4 TOT NU TOE

 
Adriana Jacoba Francisca Clant van der Mijll - Piepers op 24/02/09 om 00:49

Kranen is altijd zeer actief geweest, maar dat verhinderde niet dat hij scherp opmerkte, een uitgebreide correspondentie voerde, onvermoeid las en goed bridge speelde.
Ook in dit werk, ‘Een stoffenventster op de trappen van de Sacre-Coeur te Parijs’, zien we deze kwaliteiten, zeker de laatstgenoemde, terug in de schildering van het betraande gezichtje van het kleine orgeldraaiende dochtertje der stoffenhandelaarster, zo treffend in de voorgrond geplaatst.

 
 
Hay op 24/02/09 om 01:06

Dank mevrouw van der Mijll. Echter, ik ben nog niet dood, dus een dergelijk commentaar hoeft wat mij betreft niet in de verleden tijd.

 
 
"Juffrouw Bonsania, de Vrouw met de Baard" op 24/02/09 om 11:34

Mijne Heren!

Bijna dertig jaar hard werk op de kermis heeft mij één ding geleerd: het herkennen van PLAGIAAT. Mevr. Clant van der Mijll – Piepers maakt zich hieraan schuldig, omdat deel van haar recensie van het charmante genrestukje ‘Een stoffenventster op de trappen van de Sacre-Coeur te Parijs’ door dhr. Kranen, LETTERLIJK is overgenomen uit J.Funke’s biografische schets van de dichter en theaterdirecteur Mr. M.G.L. van Loghem, getiteld ‘M.G.L. van Loghem – de man’ in het Jaarboek van de Maatschappij der Nederlandsche Letterkunde voor 1935, pagina 170! Ik hoop dat, mede dankzij deze mijne inspanningen, dit soort WALGELIJKE SCHENDINGEN VAN DE AUTEURSWET in de toekomst voorkomen zullen worden.

 
OOK IETS TE MELDEN?