#078: Thursday 19 March 2009

Rubens volgens Wipke Boelhamer

Prof. Boelhamer licht ons in over de achtergronden van een van Rubens' meest beroemde portretten.

i.s.m. Oliver Gee


Eerdere filmsuccessen:

MEER BIJDRAGES

ALLE BIJDRAGES IN HET ARCHIEF »

GEEF JE MENING

 
 
 
 

COMMENTAAR VAN ANDEREN - 3 TOT NU TOE

 
Jacob Oost, Rijksuniversiteit Groningen op 19/03/09 om 16:39

Geachte heer Kranen,

ik heb al sinds januari met plezier en interesse uw weblog gevolgd, maar nu u mijn vakgebied (de kunstgeschiedenis) betreedt, moet ik u toch op enkele fouten in uw (verder hè, heel grappige) filmpje wijzen. Tijdens het bombardement op Dresden (dat in febr. 1945 plaatsgreep, niet in ’43), gingen vele waardevolle kunstwerken verloren, maar geen portret door P.P. Rubens. Sterker nog, de afbeelding die in het filmpje te zien is, is (als ik het wel heb) een oude foto van de troonzaal van het Winterpaleis te Sint-Petersburg (niet eens in Duitsland dus!), met boven de troon een portret van tsaar Peter de Grote.
Geachte heer Kranen, u meent het waarschijnlijk goed, maar u moet geen leugens gaan vertellen onder het motto van, hè, “kunst”. Persoonlijk zie ik veel liever een Rubens dan een klunzig filmpje, maar dat noemt u misschien “ouderwets”.

Hoogachtend,

Jacob Oost

 
 
Hay op 20/03/09 om 02:25

Geachte heer Oost,
als u schilderijen wilt zien van Dhr. Rubens kan ik u doorverwijzen naar het dichtsbijzijnde museum, want u kunt overal wel een Rubens zien. Echter, een grappig filmpje zoals hierboven kunt u niet overal zien op elke straathoek. Als u niet geinteresseerd in hetgeen wat ik produceer zou ik u adviseren om een andere website op te zoeken en verder niet mijn commentaar te bevuilen met dergelijk gezwam.

En bovendien was het filmpje uiteraard geen kunsthistorisch verantwoord college over Rubens, maar gewoon een grappig stukje. Maar dat snapt u waarschijnlijk niet, want u hebt geen humor.

Met vriendelijke groet,
— Hay Kranen

 
 
Anoniempje op 15/04/09 om 00:01

Goh Hay, je bent niet erg aardig tegen bezoekers, hè?

 
OOK IETS TE MELDEN?