#143: Friday 22 May 2009

Vondsten op de boekenmarkt

Een berg met boeken

Vandaag was Hemelvaartsdag en behalve een religieus feest is dat ook - een boekenfeest! Op het Lepelenburg in Utrecht is er dan altijd een monsterachtige boekenmarkt waar je dozen boeken kunt vullen voor een paar euro, wat ik dus ook dit jaar weer heb gedaan. Ziehier het resultaat, 131 prachtige leesbonbons.

Hilda van Suylenburg door Cécile Goekoop-de Jong van Beek en Donk

In een vlaag van enthousiasme voor de vroege negentiende-eeuwse feministische tendensroman Hilda van Suylenburg door de elegant genaamde schrijfster Cécile Goekoop-de Jong van Beek en Donk kocht ik alle op de markt beschikbare exemplaren! Bent u bekend met die roman? Vooral indrukwekkend is Hilda's agressieve optreden tegen al die male chauvenist pigs die haar het tedere leventje onmogelijk maken en haar huwelijk met haar vriendin Hetty "Sla erop!" Savornin Lohman-Snijkamer dwarsbomen.


De Hondenplaneet én de Apenplaneet

Op een eerdere markt had ik al de hit De hondenplaneet van Walter "Rubberen Robbie" Fuchs gekocht en dat stukje walgelijke en belachelijke fictie over een planeet die door platgedrukte honden wordt beheerst wordt prachtig gecomplementeerd door deze vondst van vandaag, De apenplaneet door Pierre Boulle, die, hoe kan het anders, over een planeet gaat die door apen wordt beheerst!


Macramé mogelijkheden door Hetty Mooi

Wat dat rooie beest voor iets walgelijks is? Dat is een decoratief macraméobject uit 1971 dat de schizofrenie van een patiënte symboliseert. Volgens zelfverklaarde "macramégek" Hetty Mooi is deze vorm van nuttig handwerken namelijk uitermate geschikt als therapie. Binnenin treffen wij dan ook vele interessante zwart-witfoto's aan van wat op het eerste gezicht lijkt op iets dat op de snelweg is aangereden, maar in werkelijkheid babydiertjesprojecten in touw en raffia zijn!


In samenwerking met Oliver Gee

MEER BIJDRAGES

ALLE BIJDRAGES IN HET ARCHIEF »

GEEF JE MENING

 
 
 
 

COMMENTAAR VAN ANDEREN - 2 TOT NU TOE

 
Murf op 25/05/09 om 00:48

This reminds me of one thing… I should spend more time reading, instead of talking on IRC. 🙂

 
 
Janneke op 25/05/09 om 18:47

Respect!

 
OOK IETS TE MELDEN?