#202: Tuesday 29 September 2009

The Twol

twol

Ik zou jullie graag een klein projectje willen introduceren waar ik de laatste tijd aan heb gewerkt. Het heet The Twol en het is een nieuwe manier om allerlei soorten informatie op te vragen via een command-line achtige interface op het web of via Twitter.

Hoe werkt het? Simpel: The Twol werkt door middel van simpele commando’s die je ofwel via de interface op het web kan invoeren of door tweets te sturen naar @twol. Hier beneden staat een screenshot van een voorbeeld:

Op dit moment zijn er ongeveer 20 commando’s, waarmee je onder andere..

Er zijn ook een hoop commando’s te gebruiken die iets te maken hebben met bijdrages op deze website. Zo kun je onder andere:

Als je Twitter gebruikt kan het ongeveer 20 seconden duren voordat je een reply terug krijgt. Die antwoorden worden ook altijd afgekort tot 140 tekens (zoals bijvoorbeeld de Wilders citaten). Dit is helaas het gevolg van hoe Twitter werkt, ik kan daar niks aan veranderen. Op de website krijg je natuurlijk wel gelijk een (volledig) antwoord.

Dit is allemaal natuurlijk nog heel erg een experiment, dus ik wil jullie graag vragen om The Twol te testen en feedback te geven op wat er werkt, wat er niet werkt en welke commando’s je graag nog meer zou willen zien (als je een beetje technisch bent kun je overigens in de toekomst waarschijnlijk zelf ook commando’s schrijven). Op dit moment kun je al een beetje hacken met de API.

Commentaar kan je hier beneden kwijt, je kunt me mailen of natuurlijk gewoon The Twol zelf gebruiken.

Veel plezier!

MEER BIJDRAGES

ALLE BIJDRAGES IN HET ARCHIEF »

GEEF JE MENING

 
 
 
 

COMMENTAAR VAN ANDEREN - 8 TOT NU TOE

 
Introducing…The Twol » Hay Kranen op 29/09/09 om 00:32

[…] Read this announcement in Dutch. […]

 
 
Wiedenkje op 29/09/09 om 23:31

Schande, hij kent “Monster” niet 🙁

 
 
Anoniempje op 27/11/09 om 14:45

Laat Wilders maar regeringsverantwoordelijkheid krijgen, want dan zal men gaan ervaren dat het een slechte keuze is dat Wilders nu hoog in de Peilingen staat, en word hij net als o.a. de PVDA afgerekend op verkeerd en leugenachtig beleid, immers Wouter Bos heeft zic aan Kiezersbedrog schulidig gemaakt door bij de vorige verkiezingen te hebben gezegd geen vice premier onder een kabinet van Jan Peter Balkenende te worden

 
 
Balkenende-vertaler update » Hay Kranen op 20/02/10 om 02:45

[…] zinnen. De achterkant is helemaal herschreven en draait nu op de API (lees hier wat dat is) van de Twol. Je kan dus nu ook zelf je Balkenende-vertalertje bouwen. AKPC_IDS += "1082,"; Mogelijk […]

 
 
world wide web op 11/08/11 om 14:33

As a web resource for corporations and engineering enthusiasts to adhere to the newest and biggest progress in Unified Communications, IP Telephony, Hosted Communications and VoIP.

 
 
Anonymous op 15/08/12 om 14:40

Hello!
online

 
 
5Y9tcJDlnl op 06/09/12 om 09:50

http://www.sac-de-longchamp.fr/ sac longchamp

 
 
cmtbboock op 07/09/12 om 02:10

http://www.coachhandbagsus.net sac longchamp pliage

 
OOK IETS TE MELDEN?